Ontbijtsessie donderdag 10 oktober 2024

18-09-2024 | Op donderdag 10 oktober vindt weer een ontbijtsessie plaats bij PGGM in Zeist. Om 9.00 uur verwelkomen wij u met een ontbijtje om u daarna bij te praten over een paar actuele pensioenonderwerpen en de mogelijkheden van arbeidsmarktdata. Heeft u een collega die zich binnen uw organisatie bezighoudt met arbeidsmarktdata? Neem deze collega dan mee!

Programma

1. Opening
John Landman, directeur PFZW, opent de ochtend met enkele pensioenactualiteiten.

2. Inzichten in arbeidsmarkt door inzet pensioenfondsen
Iedereen heeft belang bij een vitale sector zorg en welzijn. Een sector die op dit moment en in de nabije toekomst grote arbeidsmarktgerelateerde uitdagingen kent. Heeft u data nodig om per functie de verschillen in beloning tussen vrouwen en mannen in kaart te brengen of de ontwikkelingen in in- en uitstroom? Of om bijvoorbeeld de regionale beschikbare arbeidsuren af te zetten tegen de regionale vraag aan zorg? PFZW helpt u graag.

PFZW beschikt vanuit de pensioenadministratie over arbeidsmarkt gerelateerde data van de sector zorg en welzijn. Op sectorniveau, brancheniveau (bv. gehandicaptenzorg of tandtechniek), regionaal niveau, werkgeversniveau en zelfs op functieniveau. Betrouwbare data waarmee wij meer kunnen en willen betekenen voor werkgevers en sociale partners.

Bas Gortworst, relatiemanager PFZW Datadiensten en Frank Mensink, data specialist, nemen u mee in de mogelijkheden van de inzet van  pensioendata. Zij gaan daarbij in op vragen als:

  • Wat is het nut van data-gedreven werken en hoe data-volwassen is de sector als het gaat om arbeidsmarktdata?
  • Waarom biedt PFZW data en binnen welk (juridisch) kader?
  • Wat biedt PFZW voor werkgevers en wat kunnen zij daarmee?
  • Wat biedt PFZW sociale partners en hoe helpt dat bij het bepalen van beleid en de voorbereiding op arbeidsvoorwaardenoverleg?
  • Welke maatwerkverzoeken ontvangt PFZW zoal van sociale partners?
  • Hoe kunt u deze data bij ons ophalen? En wat kost het?

Met concrete ervaringen van collega sociale partners krijgt u vervolgens meer beeld van wat pensioendata voor u in de praktijk kunnen betekenen.

3. Afronding
De ontbijtsessie sluiten we af met een paar take aways.

Agenda, locatie en aanmelden

Agenda ontbijtsessie donderdag 10 oktober: 
09.00 uur: Ontvangst met ontbijtje
09.30 uur: Start inhoudelijk programma 
11.30 uur: Afsluiting 

Locatie:
Auditorium van PGGM, Noordweg-Noord 150, 3704 JG Zeist. Het is een fysieke bijeenkomst en er is geen mogelijkheid online deel te nemen.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar RelatiemanagementSocialePartners@pfzw.nl

Neemt u een collega mee die zich binnen uw organisatie met data bezighoudt? Laat ons dat dan ook even weten. Ongeveer een week van tevoren ontvangen u en uw eventuele collega een bevestiging van de bijeenkomst. 

We zien u graag op 10 oktober!