PFZW investeert in duurzame innovatie RIFT

17-10-2024 | Warme voeten dankzij een duurzaam initiatief Renewable Iron Fuel Technology (RIFT).  Het bedrijf RIFT heeft een bijzondere techniek ontwikkeld waarbij ijzerpoeder wordt verbrand om hitte op te wekken, zonder CO2-uitstoot.

Warmte uit ijzerpoeder? Het principe werd al in 1920 ontdekt, maar wetenschappers van de Technische Universiteit Eindhoven ontwikkelden de technologie in de afgelopen jaren tot een commercieel product.   

PFZW investeert nu pensioengeld in RIFT om de onderneming de kans te geven om te groeien en de markt op te gaan. De technologie is een circulaire oplossing: het ijzerpoeder kan steeds opnieuw worden hergebruikt met behulp van groene waterstof. Heel duurzaam dus. 

Minder CO-2 uitstoot in de industrie  
De technologie is vooral interessant voor bedrijven waar het verduurzamen van productie nu nog moeilijk en duur is. RIFT voorspelt dat hun technologie een rol gaat spelen in het CO2-neutraal maken van industriële processen. Het zal ook helpen warmtenetten te verduurzamen, zoals bij Ennatuurlijk, waar we al sinds 2014 eigenaar van zijn. 

Bekijk hier meer over Ennatuurlijk