Wonen in pensioengeld

18-07-2024 | In pensioengeld kun je wonen. In een aantal van de woningbouwprojecten waarin PFZW investeert, krijg je zelfs voorrang als je in de zorgsector werkt. 

We beleggen uw pensioengeld om het te laten groeien. Dat is nodig voor een goed pensioen. We kijken daarbij altijd naar een goed rendement tegen een verantwoord risico. Maar we zetten uw pensioengeld ook graag twee keer aan het werk. Met financieel én maatschappelijk rendement. Recent investeerden we bijvoorbeeld in het woningbouwproject Olympiade om Amstelveen. De huurwoningen leveren een stabiel lange termijn rendement. Het maatschappelijk rendement hier is dat bijna de helft van de 358 appartementen met voorrang wordt toegewezen aan huurders met ‘sleutelberoepen’, die werk hebben in de omgeving. Sleutelberoepen zijn functies die onmisbaar zijn voor een goed functionerende samenleving. De voorrang geldt voor mensen met middeninkomens die werken in de zorg, maar ook bijvoorbeeld politiemensen en leraren kunnen in aanmerking komen voor een woning. Speciaal voor zorgmedewerkers zijn er 90 appartementen gereserveerd. Zij kunnen - met hun gezinnen - betaalbaar, duurzaam en prettig wonen in of vlakbij de stad waar ze werken. Dat is in deze tijd van enorme krapte op de woningmarkt helaas lang niet altijd vanzelfsprekend.

Naast Amstelveen investeren we ook op andere plekken in Nederland in betaalbare nieuwe huurwoningen waar zorgmedewerkers voorrang kunnen krijgen. Eindhoven stond kort geleden in de krant met het nieuwbouwproject Groot Hartje’, in Amsterdam is er ‘The Dock’ en ‘Typisch Tuinstad’ en in Rotterdam ‘De Kuil’.

Woningtekort

Vorige week werd bekend dat het tekort aan woningen dit jaar nog hoger is dan vorig jaar. Er is in Nederland nu een tekort aan ruim 400.000 woningen. Zeker voor mensen met middeninkomens, is het daardoor erg moeilijk om een betaalbare huurwoning te vinden. Al helemaal als je wilt wonen in of dichtbij de stad waar je werkt. Onze investeringen in nieuwe huurwoningen lossen die krapte op de woningmarkt in Nederland natuurlijk niet zomaar op. Maar we dragen graag ons steentje bij. Als we daarmee niet alleen een goed rendement halen, maar ook zorgmedewerkers aan een woning kunnen helpen, is elke euro die we in deze woningen investeren écht twee keer aan het werk. 

Joanne Kellermann
Voorzitter bestuur PFZW

Ook in Kellermanns Kijk