Belangrijke verandering in 2025 voor zzp'ers in zorg en welzijn

17-10-2024 | De Belastingdienst gaat vanaf 1 januari 2025 strenger controleren op schijnzelfstandigheid in de arbeidsrelatie tussen zzp’ers en opdrachtgevers. Dit geldt ook voor zulke relaties in de sector zorg en welzijn. Als een zzp’er werkt of heeft gewerkt als een reguliere werknemer — denk aan vaste roosters of werken onder direct gezag van de opdrachtgever — kan dit worden gezien als een dienstbetrekking. De betreffende persoon wordt dan alsnog als werknemer gezien. Als de schijnzelfstandige die werknemer blijkt te zijn pensioen claimt bij PFZW, moet het fonds pensioenpremie opleggen aan de werkgever.

Wat kunt u doen?

  • Onderneem actie: neem uw personeelsbestand van ingehuurde zelfstandigen zo snel mogelijk door op mogelijke schijnzelfstandigheid.
  • Kijk naar de omstandigheden waarin werkzaamheden worden of werden gedaan en of die werkzaamheden terecht gekwalificeerd staan als zelfstandig of dat feitelijk sprake is of was van een dienstbetrekking - en dus werknemerschap. Roep hiervoor eventueel hulp in van een jurist.
  • Wacht niet tot een zzp'er nu of later zelf zijn pensioen (met terugwerkende kracht) claimt.
  • Is er sprake van schijnzelfstandigheid? Corrigeer het inkomen in de hele loonaangifteketen, dus voor loonheffing, werknemersverzekeringen en pensioenpremie.
  • Meld de eventuele werknemers zo snel mogelijk bij ons aan, zodat we hen de pensioenopbouw kunnen bieden waar zij volgens de wet recht op hebben. 

De taak voor beoordeling van arbeidsrelaties ligt sinds mei 2016 bij de opdrachtgever.

Waar komt deze ontwikkeling vandaan?

De Nederlandse overheid werkt aan verbetering van de rechtszekerheid voor zzp'ers en werknemers. Het controleren op schijnzelfstandigheid past in deze lijn. Veel opdrachtgevers in de zorg bieden graag een arbeidsovereenkomst aan, maar er wordt ook wel gekozen voor een andere arbeidsrelatie waarbij geen werknemerschap ontstaat. Sommige werkenden kiezen bewust voor een overeenkomst als zzp'er. Bijvoorbeeld met het oog op hogere netto-inkomsten en de vrijheid om zelf te bepalen wanneer en waar zij werken. Netto-inkomsten vallen hoger uit doordat zij vaak geen verzekeringen afsluiten voor ziekte of arbeidsongeschiktheid en geen pensioenpremies betalen.