Beleggen in slimme zorgtechnologie

12-09-2024 | We beleggen graag in de sector waarin onze deelnemers actief zijn. Onze nieuwste belegging in Momo Medical sluit daar mooi op aan. Momo Medical is een bedrijf dat met slimme technologie de zorgcapaciteit in verpleeghuizen vergroot. 

Deze slimme technologie bestaat met name uit de BedSense app. Deze is verbonden aan bedsensoren die onder matrassen in verpleeghuizen worden geplaatst. Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen met de informatie in de app zorg geven aan degene die dat nodig heeft. Wie slaapt er? Wie is er uit bed? Wie ligt onrustig en heeft mogelijk hulp nodig? De app geeft het overzicht over alle bewoners van een verpleegafdeling.

Door de app ervaren zorgmedewerkers meer werkplezier
Volgens kenniscentrum langdurige zorg Vilans levert deze nieuwe manier van werken de zorg tijdwinst op. In een gemiddeld verpleeghuis van negentig bewoners ongeveer 4,5 uur. Zo een tijdsbesparing is erg welkom, veel medewerkers in de zorg vinden de werkdruk te hoog. Door de app wordt ook een kwart van de valincidenten voorkomen en ervaren zorgmedewerkers meer werkplezier. De technologie wordt nu in tweehonderdvijftig Nederlandse verpleeginstellingen gebruikt voor in totaal vijftienduizend bewoners.

Beleggen in innovatie vinden wij heel belangrijk
Mede door de belegging van PFZW moet dit in de komende jaren groeien naar dertigduizend bewoners. Het bedrijf groeit nu al hard. De omzet nam in 2023 toe met 246 procent. Het geld van de nieuwe belegging wordt voornamelijk in Nederland ingezet in de verpleegzorg. Beleggen in innovatie in de zorg in Nederland is een belangrijk doel voor PFZW. Dit draagt bij aan het aanpakken van uitdagingen als vergrijzing en personeelstekorten.